No niinhän siinä taas kävi, että jääkaappi on täynnä sekalaista seurakuntaa ja sen seurauksena syntyy uusia makuyhdistelmiä. Kanan voit vaihtaa kalaan tai tofuun.
- 250 g kananfilettä leikattuna suupaloiksi
- 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/2 rkl hunajaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Lohelle/tofulle riittää lyhyempikin marinointi.
- kyssäkaalia kuorittuna ja kuutioituna
- perunaa kuorittuna ja kuutoituna
- 2 rkl oliiviöljyä
- iso sipuli silppuna
- 1 solovalkosipuli silppuna
- 1 punainen chili silppuna
- vajaa litra suppilovahveroita revittynä silpuksi (saat laittaa enemmänkin, meillä nyt sattui olemaan tämän verran..)
- tl rosmariinia
- 1 prk kaurakermaa
- 50 g mietoa sinihomejuustoa (tai oman maun mukaan, meillä oli tämä jääkaapissa menossa vanhaksi)
- 1 rkl soijakastiketta
- ripaus muskottia ja mustapippuria
Keitä kyssäkaali ja peruna kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista sipulia, valkosipulia, chiliä ja sieniä, kunnes sienistä on enin neste haihtunut ja sipuli on pehmeää. Lisää sitten kerma, juusto ja mausteet ja sekoittele, kunnes juusto sulaa. Kuumenna loppu öljy wokissa tai isossa paistinpannussa ja paista kana kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa perunat ja kyssäkaali ja paista kaikki kauniin värisiksi. Lisää kastike, sekoita ja tarjoa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti