lauantai 8. marraskuuta 2025

Tuorepastaa mausteisessa tofukastikkeessa

Tämä on thaikeittiön inspiroima ohje. Minulla ei ollut leveitä riisinuudeleita, mutta jääkaapissa oli pinaattifettuccineja, joten käytin niitä. Tofun tilalle voit laittaa vaikkapa lohta tai paistettua kanaa.

  • pkt tuorepastaa, kypsennä ohjeen mukaan, mutta vähennä minuutti kypsennysajasta
  • iso parsakaali kukintoina, kypsennettynä 
  • 2 rkl sesamöljyä 
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna 
  • tofua suikaleina
  • 2 suippopaprikaa suikaleina
  • punaista chiliä silppuna
  • kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl osterikastiketta 
  • 1/2 dl vettä 
  • 2 rkl limemehua 
  • 1 rkl kalakastiketta
  • silputtua inkivääriä 
  • thaibasilikaa
Sekoita keskenään sokeri, soija, kalakastike, osterikastike, inkivääri, vesi, lime ja chili. Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista kovalla lämmöllä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää tomaatit, paprika ja tofu ja paista hetki sekoitellen. Lisää pasta ja paista minuutin verran sekoitellen. Lisää parsakaalit ja kastike ja sekoittele lämpimäksi. Revi basilikaa päälle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti