lauantai 27. maaliskuuta 2021

Lauantaipizza

Pizzaa voi tietysti syödä vaikka joka päivä, mutta tällä kertaa pizzapäivä osui lauantaille. Pizzapohjan ohje löytyy täältä, tässä postauksessa on vain täytteen ohje. Ostin kaupasta raakamakkaraa ja se pitää paistaa ennen uuniin laittoa. Jos käytät kypsää makkaraa, voit tietysti pilkkoa sen suoraan pizzan päälle.

Jos sinulla sattuu olemaan tuoretta salviaa, paista salvia rapeaksi öljyssä paistinpannulla, mausta sormisuolalla ja laita valmiin pizzan päälle.

  • chorizoraakamakkaraa viipaleina
  • tl salviaa
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • mozzarellaa silppuna
  • punasipuli suikaleina (viipaloi ja laita kylmään veteen pariksi tunniksi ja huuhdo ja puristele vedet pois, on miedompaa siten)
  • solovalkosipuli ohuina viipaleina
  • kourallinen mustia kivettömiä kalamataoliiveja
  • kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • mustapippuria
  • tl hunajaa
  • chiliä viipaleina
Paista makkarat öljyssä ja mausta salvialla. Levitä tomaattipyree pizzapohjalle ja sen päälle mozzarella. Lisää sitten makkarat. Seuraavaksi lisää tomaatit ja niiden päälle hunaja, sitten sipuli, herkkusienet, mustapippuri oliivit ja lopuksi chili. Pirskota pinnalle vähän oliiviöljyä ja paista 250 asteessa, kunnes pizza on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti